TAEC
Image default
Toerisme

Vrijgezellenfeest Amsterdam


Een vrijgezellenfeest in Amsterdam vieren is niet nieuw. Loop je door de binnenstad, dan kun je er niet omheen … overal lopen groepjes uitgelaten mensen die verkleed door de straten banjeren. De aanstaande bruid of bruidegom krijgt van de groep vaak een sjerp of t-shirt met tekst. Met een beetje pech besluit de vriendengroep tot een raar verkleedpak voor de uitverkorene.

Afscheid van het vrijgezellenbestaan

De vrienden nemen de persoon die binnenkort in het huwelijk treedt mee om nog een keer het vrijgezellenbestaan te vieren. De aanstaande bruid(egom) wordt op een onverwacht moment verrast en wordt meegenomen voor een dagje uit. Zo gaan ze bijvoorbeeld op kroegentocht, maken een tour met een rondvaartboot Amsterdam, eten iets of doen een fysieke activiteit. Het wordt sowieso een onvergetelijke dag.

Culturen

Een vrijgezellenfeestje kan ook uit andere activiteiten bestaan. Zo vieren moslima’s Henna Avond: een gelegenheid waarbij wordt gezongen en gedanst. De bruid wordt prachtig versierd met sieraden en henna en er worden noten, oosterse snoepjes en fruit gegeten. De bruidegom gaat met zijn vrienden naar de moskee.

Ook Indiase bruiden worden versierd met henna tijdens de Hindoeïstische Mehndi Ceremonie. Er wordt gefeest en gedanst tijdens deze traditie, die ontstaan is in de 15e eeuw.

Iedere cultuur heeft haar eigen gewoontes en het is allemaal mogelijk in Amsterdam.

Floating Amsterdam

Je vrijgezellenfeest vieren tijdens een rondvaart Amsterdam is een bijzondere belevenis. Bij Floating Amsterdam vier je je laatste dagen als vrijgezel op de manier die bij jou past. Met of zonder alcohol, bitterballen, traditionele hapjes, vegan food, halal of iets anders … het kan allemaal. De schipper vaart jullie door de prachtige grachten van Amsterdam en alles wordt voor jullie geregeld. Een vrijgezellenparty waar nog lang over na zal worden gepraa

https://www.floating-amsterdam.nl/