TAEC
Image default
Eten en drinken

Waar Vind Ik Het Goedkoopste Groenten En Fruit?

Of het nu griepseizoen is of hartje zomer, goente en fruit is een van de belangrijkste onderdelen van ons dieet. Hoewel vele denken goed weg te komen met vitaminepillen blijft echt groente en fruit onvervangbaar uit ons dieet. Met stijgende voedselprijzen en heel wat keus in de supermarkten is het echter wel belangrijk om op de kleintjes te letten wanneer je groenten en fruit in koop. Daarom bespreken we in deze post hoe je geld kunt besparen op groenten en fruit!

 

Koop binnenlandse varianten

Op de website van het voedingcentrum* vind je een lijst van Nederlandse groenten en fruit. De lijsten zijn handig verdeeld in seizoensgroenten en fruit per kwartaal, wat het nog makkelijker maakt om een slimme keuze te maken in wat je wanneer eet. 

Hoewel het niet altijd mogelkjik is om seizoensgroenten en fruit te eten, is het wel het voordeligst. Zo zie je diverse soorten groenten en fruit sterk in prijs verlaagt vlak na het oogstseizoen.

 

Bekijk de winkel folders

Winkel folders staan altijd vol aanbiedingen, en dit is zeker ook het geval wanneer de seizoensgroetes en fruit net geoogst zijn. De Lidl staat bekend om de beste vers afdeling te hebben, en in de Lidl folder** zie je voortdurend goedkope verse groenten en fruit in de aanbieding.

 

Markt?

Op de markt is ook een goede plek om je slag te slaan, ook al is dit niet altijd even handig. Markten worden steeds minder bezocht en hierdoor zien we vaak dat het aanbod op locale markten een stuk minder is dan vroeger.

Mocht je een goede markt in de buurt hebben dan is dit zeker de plek om verse groente en fruit in te kopen. 

 

Conclusie

Door seizoensgroente en fruit te consumeren kan je veel goedkoper uit zijn met je wekelijkse boodschappen. Aanbiedingen kunnen heel veel schelen, maar uiteindelijk maakt het seizoen het grootste verschil in prijs. Door het zo aan te pakken weet je ook dat het grootste deel van je groeten en fruit uit Nederland afkomstig is, en dit scheelt ook gelijk met milueavervuiling. 

 

https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/wat-zijn-de-seizoensgroenten-in-de-verschillende-jaargetijden-en-welk-seizoensfruit-is-er.aspx

** https://www.kimbino.nl/lidl/ 

https://kimbino.nl