TAEC
Image default
Tuin en buitenleven

Waarom een polyester zwembad?

Als de zomer er weer aankomt, willen we allemaal graag afkoeling van de hitte. Veel mensen kiezen ervoor om een zwembad te laten bouwen in hun tuin. Buiten dat een duik in het zwembad lekker afkoelend is, is het natuurlijk ook erg leuk en relaxend om te dobberen in het zwembad. Je kan voor een polyester zwembad kiezen als je er een laat plaatsen, maar waarom zou je voor een polyester zwembad moeten gaan?

Een polyester zwembad is sterk en isolerend

Het eerste voordeel is dat een polyester zwembad en erg sterk materiaal is. Hierdoor heb je een stevig en sterk zwembad, toch voelen de wanden van een polyester zwembad tegelijk ook zacht aan. Het voelt aangenaam voor handen en voeten. Naast dat polyester een sterk materiaal is, heeft het ook goede thermisch isolerende eigenschappen. Dit betekent dat de temperatuur van het water langs de bodem en de wanden niet al te snel zal afkoelen. Wel kan de afkoeling nog via de bovenzijde van het zwembad plaatsvinden. Gelukkig heb je daar ook een makkelijke oplossing voor. Denk dan aan bijvoorbeeld een zwembadoverkapping. Dit zal energie en dus ook geld besparen voor het opwarmen van het zwembad. 

Je hebt je zwembad snel

Een polyester zwembad is snel geïnstalleerd. Dit komt doordat een polyester zwembad eerst wordt gemaakt in de fabriek en als een geheel geplaatst wordt. Dit betekent dat de plaatsing zelf zeer snel verloopt, binnen een week is het hele zwembad al geïnstalleerd. Het is echter soms nodig om onder het zwembad nog een betonnen fundering te leggen. In dat geval duurt de totale installatietijd uiteraard iets langer, maar een polyester zwembad installeren duurt sowieso niet lang wat erg voordelig is. Je kan een polyester zwembad laten maken door Waterwellness.

Een polyester zwembad is erg schoon

Een polyester zwembad is een monoblock zwembad. Dat betekent dat het zwembad bestaat uit een geheel. Omdat een polyester zwembad uit één geheel bestaat heeft de zwembad kom geen naden. Dit betekent dat er ook geen algen kunnen groeien in het zwembad. Dit is erg fijn en bespaart ook weer geld en tijd voor het verwijderen of voorkomen van algen. Een polyester zwembad is in het algemeen makkelijk te reinigen. Je kan vuil makkelijk met een borstel van het gladde oppervlak verwijderen. Er zit meestal ook een lange garantieperiode op een polyester samenstelling wat ook erg fijn is.