TAEC
Image default
Vakantie

Wat kun je doen in Zuid-Limburg?

Heb jij besloten een weekendje heerlijk in Zuid-Limburg te vertoeven? Dan zijn de tips in deze blog voor jou! Het Heuvelland is een stukje Frankrijk in Nederland. In het zuidelijkste puntje van Nederland is er voor ieder wat wils. Een romantisch weekendje of een familiedag Valkenburg.

Bourgondisch genieten

Bourgondisch is een levensstijl waarin genieten centraal staat. Een echte bourgondiër neemt de tijd om te genieten van lekker eten en een fantastische sfeer. Dat is precies wat je in Zuid-Limburg zult vinden. Mooie pleinen met een overvloed aan terrasjes die gevuld worden met die typische zuidelijke gezelligheid. Er is veel variëteit en een groot aanbod dus jij zult sowieso vinden waar jij op dat moment het meeste zin in hebt. Oh! En vergeet niet langs de bakker te gaan voor een echte Limburgse vlaai. 

Prachtige natuur

Als je geniet als een bourgondiër is het geen slecht idee om wat beweging in te plannen. Gelukkig voelt dat hier niet als een plicht. Je kunt gewoon verder met genieten, maar deze keer van de prachtige natuur. Door het hele gebied zijn mooie wandel- en fietsroutes. Zo is de Sint Pietersberg in Maastricht een absolute aanrader. In Valkenburg kun je voor een wandelroute kiezen die je langs kastelen en door grotten leidt. Ook zijn er veel pittoreske dorpjes die perfect aansluiten bij een mooie fietstocht. Als echte wielrenner kan Zuid-Limburg je uitdagen met haar vele heuvels, zoals de Cauberg in Valkenburg.

Groepsactiviteiten

Wanneer je met een groep op bezoek komt in het mooie Zuid-Limburg zijn er tal van leuke groepsactiviteiten in Valkenburg die je samen kunt ondernemen. Een paar voorbeelden zijn een fietstocht door de grotten in Valkenburg, een bierproeverij, verschillende rondleidingen en een walking diner. 

Shoppen

Natuurlijk moeten we het hier over Maastricht hebben. Wat een heerlijke stad om te winkelen. De grote ketens worden afgewisseld met leuke boetiekjes en speciaalzaakjes. Het compacte centrum met de opmerkelijke kleine straatjes zijn een lust voor het oog. Hoewel Roermond officieel niet in Zuid-Limburg ligt is het niet ver. In Roermond vind je het designer Outlet. Een klein shop dorpje op loopafstand van het centrum.