TAEC
Image default
Dienstverlening

Wat moet je doen als iemand ten overlijden komt? Een aantal zaken die je moet bekijken

1. Meld de dood

U moet een overlijden aan de juiste autoriteiten melden om het overlijdenscertificeringsproces te starten, dat gezamenlijk wordt afgerond door een arts of lijkschouwer en een begrafenisondernemer. Je hebt meerdere exemplaren van de overlijdensakte nodig om de meeste taken uit te voeren die te maken hebben met de dispositie van het lichaam, het regelen van het landgoed en het afhandelen van andere zaken (zoals bankrekeningen en verzekeringen).

  • Als je in een ziekenhuis, verpleeghuis of hospice bent, zullen ze weten wat ze moeten doen en kunnen ze je door de juiste stappen leiden en beginnen met het voltooien van de overlijdensakte.
  • Als je al in contact bent geweest met een rouwcentrum, bel ze dan zodat ze het proces kunnen starten.
  • Als je geen andere opties hebt, bel dan 911. Wees je ervan bewust dat je een begrafenisondernemer nodig hebt om het lichaam te claimen voor begrafenis of crematie.
  • Als de persoon die stierf een orgaandonor was, informeer de bevoegde autoriteiten zodat ze de organen kunnen bewaren en voorbereiden voor donatie.

Voor ziekenhuis- en end-of-life-faciliteiten: Reinig de residentie van The Deceased

Als de persoon die stierf in een verpleeghuis woonde, een woonzorgcentrum of een hospice-faciliteit was, kunnen er regels zijn over hoeveel tijd je hebt om het persoonlijke bezit van de overledene uit zijn of haar kamer te verwijderen. Om te voorkomen dat de mogelijk substantiële kosten die kunnen voortvloeien uit het afsluiten van verzekeringen of het stopzetten van Medicaid worden voorkomen.

2. Bereid je voor om met een begrafenisondernemer te werken

U moet een begrafenisondernemer inschakelen om de overlijdensakte in te vullen en de overblijfselen op de juiste manier te vervoeren en op te slaan. De meeste ziekenhuizen, verpleeghuizen en hospices vereisen de verwijdering van het lichaam binnen enkele uren na de dood. 

Twee vragen die u moet beantwoorden:

  • Wordt het lichaam begraven of gecremeerd?
  • Wat voor soort begrafenisdienst zult u hebben?

Als de overleden persoon voor de dood een begrafenispolis heeft gemaakt, werk dan rechtstreeks met de betreffende uitvaartinstelling en houd rekening met vooruitbetalingen zodat u niet dubbel wordt belast.

Over geld gesproken … Zodra een bank op de hoogte wordt gesteld van het overlijden, worden de rekeningen van een overledene bevroren tot ze zijn verwerkt in de nalatenschap. Als u hun geld hebt gebruikt om hun uitgaven te betalen, wilt u misschien geld opnemen van hun bankrekening terwijl u nog kunt.

https://uitvaartpolis-online.com/begrafenispolis/