TAEC
Image default
Gezondheid

Waarom een e-sigaret?

E-sigaretten beweren veel van de gezondheidsrisico’s van het roken van tabak te omzeilen en een gezonder alternatief te bieden voor sigaretten en andere conventionele vormen van nicotine-inname. Uit sommige studies is gebleken dat het gebruik van e-sigaretten bepaalde rokers kan helpen bij het stoppen met roken. Anderen suggereren dat ze “bescheiden” voordelen bieden voor degenen die willen stoppen met roken, maar “goed potentieel” voor degenen die willen minderen met roken. Autoriteiten hebben geconcludeerd dat e-sigaretten ten goede kunnen komen aan volwassen rokers die niet zwanger zijn, zolang zij andere nicotine- of tabaksproducten volledig vervangen door deze e-sigaretten. Over de nadelen zijn genoeg verhalen te vinden door anti-rook lobbyisten, laten we het eens over de voordelen van een e-sigaret hebben ten opzichte van het normale roken van een sigaret of tabak.

Meer controle over nicotine niveau Het is natuurlijke nicotine die ervoor zorgt dat tabakssigaretten echt verslavend zijn, de meeste e-liquids geven je de vrijheid om een nicotine sterkte te kiezen, sommige zijn er zelfs zonder nicotine. Dit betekent dat je geleidelijk aan de sterkte kunt verminderen, als je de nicotineconsumptie wilt minimaliseren of beëindigen, zonder dat je te maken krijgt met de ontwenningsverschijnselen.

Geen onaangename geur In tegenstelling tot de vervelende geur van tabakssigaretten, die niet weggaan uit je kleren, je auto en zelfs meubels, ongeacht wat je doet, ruiken e-sigaretten eigenlijk goed. Ze kunnen ze bijvoorbeeld ruiken naar de zoete geur van vanille, aardbei enz. door de verdamping van gearomatiseerde e-liquid.

Geen as Wanneer je tabakssigaretten rookt, is een van je grootste zorgen om de as en sigarettenpeuken. Maar als je in plaats daarvan dampsigaretten gebruikt heb je nooit meer last van as en peuken.

Vrijheid om overal te zijn Hoewel het afhankelijk is van waar je je bevindt, zijn e-sigaretten omdat er geen geur, geen as en geen peuken zijn, niet alleen milieuvriendelijker, maar zijn ze ook socialer geaccepteerd dan sigaretten. Dit betekent dat het op meer plekken mogelijk is en je mensen er minder snel mee zult storen.

Kosteneffectief Afhankelijk van waar je woont en wat je rookt, kan het overschakelen van tabak op e-sigaretten je honderden euro’s per maand besparen. Volgens schattingen kan een roker van een pakje per dag meer dan 50% besparen door sigaretten te vervangen door e-sigaretten.

Hoe moet je de beste elektronische sigaret kiezen?

Niet alle e-sigaretten zijn gelijk. Hun grote verscheidenheid in termen van vorm, grootte, functionaliteit, kwaliteit en prijs is gewoonweg verbazingwekkend. Maar het kiezen van de beste e-sigaretten kan gemakkelijk zijn als je een paar dingen in gedachten houdt.

De eerste factor om te overwegen is geschiktheid. Hoewel sommige hybride e-sigaretten met verwisselbare onderdelen je in staat stellen om verschillende vloeistoffen te vapen, worden de meeste gebruikt voor slechts één type vloeistof, d.w.z. olie, was of droge kruiden. Het spreekt voor zich dat je alleen een e-sigaret moet kopen die compatibel is met het materiaal dat je gebruikt. Geef de voorkeur aan een eenvoudige e-sigaret boven een gecompliceerde. De meeste elektronische sigaretten hebben slechts één knop en zijn zeer gebruiksvriendelijk, maar hoe ingewikkelder een sigaret is, hoe groter de kans is dat het defect raakt. Lees meer over e-sigaretten kopen bij https://www.dampersgids.nl

https://www.dampersgids.nl/